Thursday, November 27, 2008

Conny Larsson - Andlig kanal för Vyasa

(Click Here For English Version)
Conny Larsson - Andlig kanal för Vyasa
På Conny Larssons officiella hemsida (vedicmasterclass.org) hävdas det att han är en andlig kanal (“transchannel”) för den odödliga Indiska profeten Vyasa:


Relevant textutdrag:
Conny Larsson, Sverige/Cypern - Grundare av Vedic Mantra Meditation school in Europe. - Författare och psykoterapeut. Andlig kanal för ‘Vyasa, den första Rishin’. Under Mästarkursen guidade Conny deltagarna i kunskapen om det Vediska Mantrasystemet med beaktande av nervsystemets sju chakras. Genom honom kanaliserar Vyasa 4000 år gammal kunskap för gruppen som helhet, och ibland för oss som individer. Han tog oss också igenom processer för att öka vår medvetandenivå. conny@email.com”Relevant textutdrag:
“Möte för Masters’ Class på Cypern var oerhört inspirerande och ett utmärkt exempel på hur man kan spendera en meningsfull semester. Vi var en grupp lärare från flera olika länder, var och en bidrog i gruppen med sin kunskap och erfarenhet av ett område (...) Conny talade om de sju olika nivåer av medvetande och gjorde även vissa kanaliseringar av Vyasa, ‘den första Rishin, eller Profeten’. Detta, om något, var en extra bonus på seminariet (...) Jag ser verkligen fram emot nästa evenemang av detta slag som Conny organiserar! Judith Bourque, Holistisk terapeut och oberoende filmskapare”

Information om Vyasa
Maharshi Vyasa (som anses vara en inkarnation av Lord Vishnu) betraktas som en odödlig profet som skrev de heliga texterna till Vedaskrifterna, Brahma Sutras, Mahabharata, de Arton Puranas, Bhagavad Gita och Srimad Bhagavatam. När Conny Larsson påstår att han kanaliserar Vyasa, presenterar han sig själv som en självutnämnd profet, Guru och Andlig ledare vars ord bär Guds auktoritet och som skall betraktas i nivå med gudomligt inspirerade skrifter som är vördade av hundratals miljoner Hinduer världen över! Vyasa Deva anses också vara en av åtta chiranjeevins (dvs. odödliga) som fortfarande existerar enligt hinduismen. De åtta chiranjeevins är:

  1. Ashwathama (en man som blev dömd till odödlighet, evigt lidande och frånvaro av kärlek från någon annan, för sin roll i mordet på den fem Pandavas-sönerna och hans mordförsök på Arjunas sonson)

  2. Hanuman (den gudomliga apan som tjänade avataren Rama)

  3. Kripacharya (en lärare till furstarna i Mahabharata)

  4. Mahabali (en rättfärdig demon-kung som erövrade himlen, jorden och underjorden, men blev tvungen att ge den tillbaka av Vamana)

  5. Markandeya (en stor Rishi)

  6. Parashurama (den yx-bärande avataren av Vishnu)

  7. Vibhishana (Ravanas bror som Rama utnämnde som kung av Lanka)

  8. Vyasa (den profet som först berättade Mahabharata, vari han själv också var en profet)


Se Wikipedias artikel för Vyasa

Conny Larsson - en extremist i anti-Sai rörelsen:
Barry Pittard och Robert Priddy skriver om Ramayana:

“Inte heller kan någon intelligent person få ut någonting vettigt av det i vår moderna värld - det är endast en fantastisk och uppdiktad historia av ‘Stålmannen-typ’ – med ‘ap-människan’ Hanuman som lyfter och flyger iväg med ett helt berg (för att Rama skulle kunna plocka en ört på det!) eller hoppa över havet till Sri Lanka. Kom igen, hur kan man vara så intellektuellt okunnig? Detta kanske är OK för okunniga bönder, men den upplysta världen måste betrakta detta som ren inbillning!”

Förstår du det, Conny Larsson?

“...det är endast en fantastisk, uppdiktad historia av ”Stålmannen-typ...”

“Kom igen, hur kan man vara så intellektuellt okunnig?”

“Detta kanske är OK för okunniga bönder, men den upplysta världen måste betrakta detta som ren inbillning!”

Anledningen till att detta är så roligt är att Conny Larsson nu hävdar att han är ett andligt medium och en kanal för Vyasas ande, som i sin tur är en odödlig Guru som delar hans status med Hanuman och Vibhishana (från Ramayana). Barry Pittard och Robert Priddy har därför dömt ut en av sina egna, Conny Larsson, som en av dessa “intellektuellt okunniga” “bönder” som tror på ”en fantastisk och uppdiktad historia av “Stålmannen-typ”!

ännu värre, Conny Larsson, tror inte bara på dessa “uppdiktade” historier, han hävdar att profeten Vyasas ande talar genom honom i transer! Om berättelser i Ramayana, Mahabharata och Srimad Bagavatam är ”uppdiktade”, vad blir det av Conny Larsson? Det gör honom till en bondfångare och en andlig bedragare. Tack Barry Pittard och Robert Priddy!

Det är så lustigt när Anti-Sai aktivisterna i sina försök att svärta ner Sathya Sai Baba och Sai-anhängare tillslut baktalar sig själva. Det behöver nog inte tilläggas att inte en av dem som kritiserar Sai Baba har sagt ett enda ord om Conny Larssons egen självutnämning som Guru, Yoga-lärare, Chakra- och Kundalini-lärare, meditations-lärare, Mantra Acharya (mantra-lärare), Healer, Andlig kanal, Medium, Vedisk autoritet, lärjunge till Shankaracharya Swami Brahmananda Saraswati. Lustigt nog har Robert Priddy oavsiktligt dumpat Conny Larsson i samma kategori av fanatiska extremister som han dumpar Sai-anhängare, hans egen son som är astrolog (Kai Nicolai Priddy) och sig själv i.

Om Conny Larsson är en “intellektuellt okunnig” “bonde” som tror på en “uppdiktad historia av Stålmannen-typ” och är en del av de “fanatiska galningarna” som finns i religiösa sekter, varför skulle då någon ge tilltro till hans anklagelser mot Sathya Sai Baba?

Ja detta är den kategori av personer som Sai-kritiker brukar anföra mot Sathya Sai Baba. Härnäst får vi väll se Sai-kritikerna använda sig av Conny Larsson som andlig kanal för Vyasas ande så de kan få ett “trovärdigt” och “övertygande vittnesmål” från honom och använda den på deras Anti-Sai hemsidor på Internet som “obestridliga bevis” att även den odödliga Profeten Vyasa hade något negativt att säga om Sathya Sai Baba.

Reference