Sunday, December 7, 2008

Rigmor Robèrt - Föreläsningar

(Click Here For English Version)
Anti-kult-expert stöder självutnämnd profet

Rigmor Robert
Rigmor Robert (Rigmor Robèrt) är läkare, författare, feminist, föreläsare och psykoterapeut, boende i Sverige. Rigmor Robert är känd i Sverige för avslöjanden av Jehovas vittnen som en kult, samt för avslöjandet av Pingstkyrkoförsamlingen i Knutby som en farlig sekt. Rigmor Robert skrev förordet till Conny Larssons Sathya Sai Baba-kritiska bok med titeln “Bakom clownens mask”. Där skriver hon:

“Men kan vi inte lämna dem i fred, dessa gurus och apostoliska predikanter?... Nej, tyvärr inte. Vad som behövs är att ta ställning och tala klarspråk, som Conny har gjort. Man kan inte friskriva ansvaret för vad som försiggås i slutna religiösa grupper genom att hänvisa till den fria viljan eller till lagar om religionsfrihet. Vi ‘här ute’ måste ta ställning, eftersom manipulativa grupper är farliga. De som tror sig vara nära Gud och önskar hålla sig nära sina ledare kan bli hänsynslösa mot andra”.

Rigmor Roberts kommentarer om sekter, sektledare, gurus och apostoliska predikanter är ganska gåtfulla med tanke på att hon offentligt har godkänt och gett trovärdighet till Conny Larsson, som just råkar vara en kultliknande ledare och guru som påstår sig vara en andlig kanal för profeten Vyasas ande.

Maharshi Vyasa (som anses vara en inkarnation av Lord Vishnu) betraktas som en odödlig profet som skrev de heliga texterna till Vedaskrifterna, Brahma Sutras, Mahabharata, de Arton Puranas, Bhagavad Gita och Srimad Bhagavatam. När Conny Larsson påstår att han kanaliserar Vyasa, presenterar han sig själv som en självutnämnd profet, Guru och andlig ledare vars ord bär Guds auktoritet och som skall betraktas i nivå med de gudomligt inspirerade skrifter som är vördade av hundratals miljoner Hinduer världen över!

Men Conny Larsson hävdar inte bara att han är ett andligt medium för Vyasas ande, han påstår sig också vara ett andligt medium, en healer för husdjur, en meditationslärare, en yogalärare, en lärare i Vediska mantras, en lärjunge av Shankaracharya Swami Brahmananda Saraswati och en medial terapeut som kan diagnostisera sjukdomar med hjälp av en kristall-pendel! Conny Larsson driver också hemsidan Vedic Master Webbsite och associerar sig offentligt med andra synska och mediala personer och New Age utövare (Ref).

Det är en skam och ett hyckleri att Rigmor Robert (en pålitlig anti-sekt och anti-guru förespråkare) skrev förordet till Conny Larssons bok mot Sai Baba och gick i god för hans trovärdighet trots att han själv är en självutnämnd profet, en påstådd “internationellt erkänt” andlig medial kanal och New Age guru.

Har Conny Larsson lurat Rigmor Robert genom att avsiktligt undanhålla fakta om att han är ett andligt medium, en andlig kanal för Vyasas ande, en lärare i Vediska mantras och en meditationslärare? Det verkar så. Conny Larsson lurade Anti-sekt organisationen FECRIS att publicera honom, och han lurade den indiska skeptikern och ateisten Basava Premanand till att publicera hans Anti-Baba bok på engelska. Basava Premanand tror nämligen att mediala personer som Conny Larsson är lögnare och bedragare, och han är villig att betala 100.000 Indiska Rupies till den som kan uppvisa påstådda andliga förmågor (Ref). Varför stödjer, publicerar och befrämjar alla dessa Anti-Guru och Anti-Sekt-personer/organisationer Conny Larsson? Har den självutnämnde “multi-miljonären” Conny Larsson betalat för dessa utnämningar?

Reference