Sunday, April 26, 2009

är Conny Larsson på väg att bli en sektledare?

(Click Here For The English Version)
är Conny Larsson på väg att bli en sektledare?
Conny Larsson gör många anspråk på sig själv på VedicMasterClass.org (en hemsida främst inriktad på honom, hans “Mästarkurser” och hans Anti-Sai Baba artiklar). Lustigt nog kommer de flesta av Connys s.k. “meriter” från de Gurus han en gång tillbad, men så småningom vände sig emot och anklagade för sexuella oegentligheter:

CONNY LARSSON
  • 1965-1968. Conny Larsson är utbildad skådespelare vid Statens Scenskola i Malmö, Sverige.

  • 1968-1975. Arbetar med jämna mellanrum som komiker på Malmö Stadsteater.

  • 1969. Utbildad till lärare i meditation i Rishikesh-Himalaya-Indien.

  • 1970. Utbildad till lärare i SCI (Science of Creative Intelligence, i Livigno, Italien).

  • 1973. Privat sekreterare till Maharishi Mahesh Yogi, grundaren av TM-rörelsens organisation.

  • 1980. Grundar och driver behandlingshemmet “Kärnan”. är föreståndare och huvudterapeut för narkomaner och grova brottslingar.

  • 1998. Grundade en skola för Vediska Mantra och Meditation, i Sverige, Polen och Tyskland.

  • 1998 - 2006. Håller internationella kurser och utbildar lärare i Vedisk Mantra-Meditation.

  • 2005. Gav ut boken “Bakom Clownens Mask” (Behind the Mask of the Clown).

  • 2006. Etablerade sig på Cypern för arbeta med de “Advanced Courses” (de Avancerade Kurserna) och grundar ”The International Master Class” som ska hållas framgent.

Referens

Följande synpunkter finns på hemsidan VedicMasterClass.org:

“Vårt mål är att skapa en atmosfär för öppna diskussioner och frihet att välja vad som passar dig bäst från den verksamhet som bedrivs. Sekterism är inte välkommen.”

Kommentaren ovan är helt motstridig. Jag antar att den påstådda “öppna” diskussionen inte är så öppen trots allt. De med “sekteristiska åsikter” är inte tillåtna att delta i Conny Larssons “öppna diskussioner”, de är censurerade och förbjudna att uttrycka sina åsikter och erfarenheter. Låter väldigt sektlikt om du frågar mig.

Nedanstående text är från en reklamtext för ett internationellt Yoga läger (2007) med Conny Larsson (på Yoga Harmonias hemsida, vilken till stor del ägnas till honom) där han spelar rollen som en meditationsinstruktör, initierare av Vediska Mantras och Andlig Healer:

Internationell yoga-semester med Conny Larsson i Sea Palace i Gaski nära Sarbinowo.

The Sea Palace är beläget ca 900 meter från havet i en vacker historisk park på 6,5 hektar, i en pittoresk by i Gaski mellan Koeobrzeg och Koszalin.

Placeringen av Sea Palace garanterar en trevlig och lugn retreat i en lugn miljö. I närheten av slottet finns många idrottsanläggningar: volleyboll och basketplaner, tennisbana och lekplats. En bevakad parkeringsplats finns också. För en extra liten avgift erbjuder Sea Palace även hydromassage, magnotherapy, inhalation och olika typer av massage.

Semesterperiod 1: 29 juni - 07 juli - 8 dagar.
Semesterperiod 2: 07 juli - 14 juli - 8 dagar.

Kostnad:
• 130 PLN (US $ 46) per natt för ett enkelrum. Hela kostnaden för 8 dagar = 1040 PLN (US $ 368)
• 110 PLN (US $ 39) per natt för ett dubbelrum. Hela kostnaden för 8 dagar 880 PLN (US $ 311), ytterligare person som inte deltar i klasser = 780 PLN (US $ 276)
• 100 PLN (US $ 35) per natt för tre- och fyrbeddsrum. Hela kostnaden 800 PLN (US $ 283), ytterligare person som inte deltar i klasser = 700 PLN (US $ 248)

Antalet enkel- och dubbelrum är begränsat, och de är fördelade efter “först till kvarn”-principen. Det finns badrum och toalett i varje rum samt TV och SAT-utrustning.

Anmälningar för deltagande och förskottsbetalning på 200 PLN (US $ 70) bör göras senast den 31 maj 2007, antingen direkt i Harmonia Yoga Center eller genom överföring till följande konto:
Marianna Rykowska - Grzywna PKO BP S. A. Poznan
Nr 04 1020 4027 0000 1202 0204 9773
Förskottet återbetalas inte i händelse av avbokning.

Ett modernt utrustat kök garanterar välsmakande och hälsosamma hemgjorda måltider, du kan välja mellan normala och vegetariska rätter. Lätt frukost och två större måltider per dag är inplanerade.

Vi börjar med middag på ankomstdagen vid kl. 18.00. Morgonens och eftermiddagens pass med Hatha yoga kommer att inledas och avslutas med Conny Larssons guidade meditationer. På fritiden kan du vila i parken, besöka lokala historiska platser, solbada på stranden, och på kvällen - lyssna på föreläsningar, diskutera och sjunger mantran med Conny Larsson.

Organiserad av: Anna Rykowska - Grzywna, Centrum Jogi HARMONIA ul. Towarowa 45 w Poznaniu www.jogaharmonia.pl
Email: joga@jogaharmonia.pl

Tel. 66 58 159 lub 61/853 71 12 eller mobil 600 220 961

Du kan hitta mer om Sea Palace på www.palacmorski.ta.pl


Conny Larsson ger också privata “sittningar” (“privata intervjuer”) och tror på (och är förespråkare för) kraften i Vediska mantran.
“Färga din mantel” och “den seriösa Meditationsmästaren”
Sri Sri Conny Larsson och hans Guru-uttryck “Heligare-än-Dig”Conny Larsson studerade under Maharishi Mahesh Yogi och Bhagavan Sri Sathya Sai Baba och vände sig senare mot dem och anklagade dem båda för sexuella utnyttjanden. Och vad gör sedan Conny Larsson? Han lanserar sig själv som en meditationslärare (dvs en “Guru”), en initierare av Vedisk Mantra (han ger mantran till sina “studenter” och instruerar dem hur man använder dem), blir en Synsk Healer (där han berör kvinnor på ett synbart olämpligt sätt), föreläser om yoga och andlighet, genomför seminarier och undervisar i de s.k. “Mästarkurserna”. Conny har även byggt sin egen meditations-retreat i Alsancak (6 km utanför Gime eller Kyrenia) på norra Cypern. Conny Larsson hänger sig alltså åt precis samma Guru-åkomma som han gillar att förkasta hos andra. Dessutom säger Conny Larsson sig förespråkar ett “öppet sinne”, men censurerar dem som har “sekteristiska” åsikter.

Vad kommer härnäst i denna Anti-Sai cirkus?